En sånglektion är 40 minuter lång. Undervisningen utgår från dig som elev och vi arbetar med både sångteknik och uttryck.

 

HUR GÅR EN SÅNGLEKTION TILL?

Första sånglektionen går till så att vi träffas och pratar igenom dina önskemål för lektionerna. Sedan sjunger vi. Antingen tar du med en låt du och gillar till första lektionen, eller så plockar jag fram något. 

Den första lektionen håller vi på lite längre än 40 minuter, så att vi både hinner prata igenom allt ordentligt och sjunga. 

 Det är bra om du funderar lite innan första lektionen på vad du vill arbeta med (sångteknik, repertoar, uttryck etc), så kan jag sedan utifrån elevens önskemål lägga upp en planering, så att du får ut så mycket som möjligt av lektionerna. Du väljer självklart hur många lektioner du vill ha, enstaka lektion eller paket om fem eller tio lektioner.

INNEHÅLL

Grundläggande sångteknik
Gehör
Timing
Tonbildning
Röstuppvärmning
Staging
Interpretation (tolkning)
Repertoar inom följande genrer: pop, rock, soul, visa, jazz, musikal

PRIS

Hör av dig för prisuppgifter. Möjlighet finns till rabatterat pris vid köp av lektionspaket med 5 eller 10 lektioner.

LOKAL

Kungsporten, Huskvarna
Adress: Kungsängsvägen 25
Ingång: På den högra gaveln av byggnaden

FILOSOFI

You’re the Voice- Du är din röst. Som sångare bär du på ditt instrument hela tiden, du är ditt instrument. 

Alla kan utvecklas och lära sig mer, men det blir lättare om man tar hjälp av någon för att få hjälp att utveckla sin röst. Min tanke med lektionerna är att du ska få hjälp att förmedla och uttrycka det du vill med din röst.

Vi utgår från din nivå för att du ska få utvecklas och våga ta fram din personlighet i sången.

MÅLGRUPP

Från nybörjare till erfarna sångare.

INSPELNING

Vill du spela in en låt? Då har du möjlighet att göra det i Loud Noise Studios. Vi övar på låten på sånglektionerna och sedan åker vi till studion och spelar in! Hör av dig för prisuppgift. 

REFERENSER

För mig som var ovan att ta sånglektioner var det så skönt att Lina mötte mig på ett ödmjukt och professionellt sätt. Det var först lite läskigt och utlämnande att ta sånglektioner, men Lina fick mig att känna mig trygg i en för mig ovan situation. Jag upplevde att Lina såg mig och mina resurser och gav mig hjälp att utveckla dem. Jag har lärt mig att mer medvetet använda och utveckla olika sångtekniker. Lina jobbar målmedvetet tillsammans med den som tar sånglektioner på ett väldigt kreativt och roligt sätt.
Ida Christensson

Lektionerna har varit fantastiska och jag har lärt mig hur man använder olika tekniker för att låta på olika sätt. Jag har lärt mig att ha mer kontroll över min röstdynamik. Nu kan jag till och med välja själv hur jag vill låta. Efter mina lektioner har jag haft mer självförtroende att sjunga och utmana mig själv. Tusen tack för all kunskap jag fått.
Anitha Axelsson

Skakandes som ett asplöv och knäsvag av nervositet stod jag och sjöng hos Lina på mitt livs första sånglektion. Och där bestämde jag mig för att fortsätta med min sång. Det var lika spännande som skrämmande. På min första lektion gick vi igenom de viktiga grunderna. Lina är proffsig, tydlig och ger lättförståeliga tips att ta till sig. Jag fick lära mig om andningsteknik och hur man ska använda magstödet. Lina hjälpte mig med min stora nervositet och gjorde så att jag vågade mer och vilja fortsätta lära mig mer inom sång. Jag trivdes och tyckte mycket om lektionerna. Jag kan definitivt rekommendera att ta sånglektioner hos Lina.
Håkan Sjöquist

Lina är väldigt duktig på att lära ut och är lyhörd för vad jag som elev känner och tycker. Hon ger bra tips och övningar som man kan öva på hemma. Jag har lärt mig mer av sångteknik, men också en del kring uttryck och framförande när man sjunger.
Johanna Köllerfors

Lina hjälpte mej med med mina ansökningar till folkhögskolor. Hon pushar och inger självförtroende. Hon är superskicklig på att skräddarsy övningar för min röst och för låtarna jag sjunger. Jag kan varmt rekommendera Lina!
Olivia Wessman